jez konopí zelenina

Dnes pro vás máme recept s opravdovou náloží vitamínu D. Ten se vyskytuje ve velkém množství právě v tučných rybách, mezi kterými je čerstvý tuňák opravdu skvělou volbou. Příjem vitamínu D jsme umocnili použitím česnekového konopného oleje. Ten nám doplní také vitamín E, A a cenné minerály (Ca, Mg, Fe, Mg). Jde o ideální kombinaci, protože vitamín D právě vstřebávání těchto minerálů zvyšuje.

Kromě dnes ceněného vlivu na imunitní systém nám dlouhodobé užívání konopného oleje může pomoci zlepšit zdravý cholesterol, metabolismus a zažívání.

Recept na tuňákový steak již na našich stránkách najdete, dnes přidáváme pro inspiraci skvělou grilovanou zeleninu.

Budete potřebovat: 

Předvařená kukuřice

Paprika

Rajčata

Mladé brambůrky

Cibule

Stroužky česneku

Chilli paprička

Rozmarýn

Lžíce olivového oleje

Lžíce konopného semínka

2 lžíce česnekového konopného oleje

Druhů a kombinací zeleniny je spousta. Můžete obměňovat.

Jak na to:

Zeleninu nakrájíme na větší kusy, cibuli na měsíčky, stroužky česneku oloupeme a necháme celé. Vše dáme do zapékací mísy. Zakápneme olivovým olejem, osolíme, opepříme, poklademe větvičkami rozmarýnu a dáme do trouby rozehřáté na 220°C na funkci gril. Grilujeme do zlatova.

Hotovou zeleninu posypeme konopným semínkem a zakapeme česnekovým konopným olejem.

Jezte konopí

Comments (02)

Napsat komentář

Add to cart