Dnes pro vás máme recept s opravdovou náloží vitamínu D. Ten se vyskytuje ve velkém množství právě v tučných rybách, mezi kterými je čerstvý tuňák opravdu skvělou volbou. Příjem vitamínu D jsme umocnili použitím česnekového konopného oleje. Ten nám doplní také vitamín E, A a cenné minerály (Ca, Mg, Fe, Mg). Jde o ideální kombinaci, protože vitamín D právě vstřebávání těchto minerálů zvyšuje.
Kromě dnes ceněného vlivu na imunitní systém nám dlouhodobé užívání konopného oleje může pomoci zlepšit zdravý cholesterol, metabolismus a zažívání.
Recept na tuňákový steak již na našich stránkách najdete, dnes přidáváme pro inspiraci skvělou grilovanou zeleninu.
Budete potřebovat:
Předvařená kukuřice
Paprika
Rajčata
Mladé brambůrky
Cibule
Stroužky česneku
Chilli paprička
Rozmarýn
Lžíce olivového oleje
Lžíce konopného semínka
2 lžíce česnekového konopného oleje
Druhů a kombinací zeleniny je spousta. Můžete obměňovat.
Jak na to:
Zeleninu nakrájíme na větší kusy, cibuli na měsíčky, stroužky česneku oloupeme a necháme celé. Vše dáme do zapékací mísy. Zakápneme olivovým olejem, osolíme, opepříme, poklademe větvičkami rozmarýnu a dáme do trouby rozehřáté na 220°C na funkci gril. Grilujeme do zlatova.
Hotovou zeleninu posypeme konopným semínkem a zakapeme česnekovým konopným olejem.
Jezte konopí
If you want to use the photo it would also be good to check with the artist beforehand in case it is subject to copyright. Best wishes. Aaren Reggis Sela
The photo is made by Jez konopi, no subject of copyrights.