PLNĚNÝ PAPRIKOVÝ LUSK A DOMÁCÍ KYNUTÉ KNEDLÍKY Z KONOPNÉ MOUKY
Dnes přicházíme s lehkou ofenzivou tradiční české kuchyně. Knedlíky z příměsí konopné mouky pomohou nastartovat vaše trávení a zvládnete po nich aktivně prožít i delší odpoledne za stolem v kanceláři😀
Na knedlíky budeme potřebovat:
– 50g konopné mouky
– 200g hrubé mouky
– 150ml mléka
– 1 žloutek
– ½ kostky droždí
– Sůl, cukr
– 5 žemlí
Droždí a cukr dáme do vlažného mléka. Zvlášť smícháme zbylé suroviny. Přidáme kvásek, který nám vzniknul z mléka a droždí. Nakrájíme žemle na kostky a vmícháme.
Vypracujeme hladké těsto a necháme asi 45min kynout. Poté vytvarujeme dva knedlíky. Vložíme je do vroucí vody. Vaříme 12min na jedné straně, poté otočíme na stejnou dobu na druhou stranu. Po vyjmutí z vody knedlíky propícháme špejlí, aby vyšla pára.
Věříme, že i konzervativnější člen domácnosti si zajde pro přídavek