TUŇÁKOVÝ STEAK S GRILOVANOU ZELENINOU, KONOPNÝM OLEJEM A SEMÍNKEM!
Dnes pro vás máme recept s opravdovou náloží vitamínu D. Ten se vyskytuje ve velkém množství právě v tučných rybách, mezi kterými je čerstvý tuňák opravdu skvělou volbou. Příjem vitamínu D jsme umocnili použitím česnekového konopného oleje. Ten nám doplní také vitamín E, A a cenné minerály (Ca, Mg, Fe, Mg). Jde o ideální kombinaci, protože vitamín D právě vstřebávání těchto minerálů zvyšuje.
Kromě dnes ceněného vlivu na imunitní systém nám dlouhodobé užívání konopného oleje může pomoci zlepšit zdravý cholesterol, metabolismus a zažívání.
Recept na tuňákový steak již na našich stránkách najdete, dnes přidáváme pro inspiraci skvělou grilovanou zeleninu.
Budete potřebovat:
Předvařená kukuřice
Paprika
Rajčata
Mladé brambůrky
Cibule
Stroužky česneku
Chilli paprička
Rozmarýn
Lžíce olivového oleje
Lžíce konopného semínka
2 lžíce česnekového konopného oleje
Druhů a kombinací zeleniny je spousta. Můžete obměňovat.
Jak na to:
Zeleninu nakrájíme na větší kusy, cibuli na měsíčky, stroužky česneku oloupeme a necháme celé. Vše dáme do zapékací mísy. Zakápneme olivovým olejem, osolíme, opepříme, poklademe větvičkami rozmarýnu a dáme do trouby rozehřáté na 220°C na funkci gril. Grilujeme do zlatova.
Hotovou zeleninu posypeme konopným semínkem a zakapeme česnekovým konopným olejem.
Jezte konopí