Velmi zajímavý, lahodný a přitom bohatý na vlákninu a proteiny. Ideální pro low carb stravování.
Množství na: -
Doba přípravy: 2 hodiny
Doba vaření: 40 minut
Suroviny:
50g másla 450ml vlažné vody 30g čerstvého droždí 600g hladké mouky ideálně špaldové 150g konopného proteinu 10g soli Hladká mouka na podsypání těsta a máslo na vymazání formy
Příprava:
Do mísy nalijte vodu, přidejte rozdrobené droždí, změklé máslo a ostatní suroviny Do robotu nebo ručního šlehače upněte nástavce typu hák a 10 minut zadělávejte do jemného hladkého těsta. Posypte vál moukou a těsto na něj vyklopte a přikryjte čistou utěrkou a nechte kynout na teplém místě 30 minut. Vykynuté těsto rukama vypracujte do válečku, rozdělte ho na 8 dílů, ze kterých vypracujte kuličky. Formu na biskupský chlebíček vymažte máslem a vložte kuličky na dno vedle sebe, nechte kynout ještě cca 45 minut dokud těsto nevykyne asi 2cm nad okraj formy. Troubu rozehřejte na 250 °C, na dno trouby vložte misku s vodou, vložte formu a pečte 3 minuty, poté snižte teplotu na 175 °C, vyndejte misku s vodou a pečte dalších cca 35minut, chléb vyklopte z formy a nechte zchladnout na mřížce.
Jana
Tento recept jsem pro Vás našla a vyzkoušela. Miluju houby, takže patří k mým oblíbeným. Pokud hledáte zajímavý, chuťově výrazný, ale snadný předkrm, toto je přesně pro Vás.
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.. Více informací zde.