V září vrcholí sklizeň podzimních a zimních odrůd jablek, tak jestli nevíte, co s nimi, máme pro vás tip. Upečte si zdravý a rychlý jablečný koláč z konopné mouky.

Co budete potřebovat?

  • cca 1 kg jablek
  • 3 vejce
  • 75 g třtinového cukru (můžete vyměnit za datlový sirup)
  • 80 g konopné mouky
  • 80 g celozrnné mouky
  • 120 ml mléka
  • 1 prášek do pečiva (ideálně bezfosfátový)
  • špetka soli
  • nastrouhaná kůra z půlky jednoho bio citrónu
  • 1 balení skořicového cukru
  • misku vlašských ořechů
  • loupaná konopná semínka        

Postup:

  • Oloupejte jablka a nakrájejte je na tenké plátky.
  •  V míse smíchejte vajíčka, cukr, špetku soli a citrónovou kůru.
  • Přidejte mouky, prášek do pečiva, konopné semínko, mléko a promíchejte. Poté přidejte polovinu nakrájených jablek.
  • Nalijte do vymazané a moukou vysypané formy.
  • Na těsto naskládejte druhou polovinu jablek, posypte vlašskými ořechy a skořicovým cukrem.
  • Dejte péct na 30 – 40 minut do trouby na cca 170 stupňů.

Poznámka: Konopná mouka s obsahem 75 % bílkovin a téměř nulovým podílem sacharidů. Je vyrobená ze 100% přírodních konopných semen bez přídavku jakýchkoli umělých aditiv. Je ideální pro pečení, pokud hledáme pokrmy bohaté na bílkoviny s minimem sacharidů. Díky velice jemné až neutrální chuti se hodí pro přípravu jakýchkoli jídel, sladkých i slaných. Pro její výraznou chuť doporučujeme kombinovat s jiným druhem mouky.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Add to cart