ŠVARCVALDSKÝ VIŠŇOVÝ DORT S KONOPNOU MOUKOU
Dnes pro vás máme inspiraci na využití konopné mouky v tradiční evropské kuchyni. Nahrazením 10-20% mouky v původním receptu dodáme více vlákniny, minerálů či Omega 3.
Postupovali jsme podle podrobného receptu z knihy Klenoty klasické evropské kuchyně od Romana Vaňka, kam jsme přidali naší mouku💚😀
Do receptu jsme použili také skvělý český višňový likér z dílny Likr.cz
Přejeme mnoho úspěchů v pečení🎂👌
HRÁŠKOVÁ POLÉVKA S KONOPNÝM SEMÍNKEM A BIO OLEJEM
Doporučené denní množství je 2g ALA, což odpovídá jedné větší polévkové lžíci oleje.
Příprava polévky:
Opečeme na lžičce másla česnek, přidáme dvě balení mraženého hrášku, zalijeme vývarem
a vaříme do změknutí. Rozmixujeme, dochutíme soli a pepřem. Přilijeme šálek 12% smetany.
Necháme projit varem. Nalijeme do talíře. Každou porci zakápneme konopným olejem a zasypeme lžíci konopného semínka.