V provozu je nový eshop Jez konopí - nutné si obnovit registrace a slevy!!!

ŠVARCVALDSKÝ VIŠŇOVÝ DORT S KONOPNOU MOUKOU

Dnes pro vás máme inspiraci na využití konopné mouky v tradiční evropské kuchyni. Nahrazením 10-20% mouky v původním receptu dodáme více vlákniny, minerálů či Omega 3.


Postupovali jsme podle podrobného receptu z knihy Klenoty klasické evropské kuchyně od Romana Vaňka, kam jsme přidali naší mouku💚😀

Do receptu jsme použili také skvělý český višňový likér z dílny Likr.cz

Přejeme mnoho úspěchů v pečení🎂👌

HRÁŠKOVÁ POLÉVKA S KONOPNÝM SEMÍNKEM A BIO OLEJEM

Doporučené denní množství je 2g ALA, což odpovídá jedné větší polévkové lžíci oleje.

 

Příprava polévky:

 

Opečeme na lžičce másla česnek, přidáme dvě balení mraženého hrášku, zalijeme vývarem

a vaříme do změknutí. Rozmixujeme, dochutíme soli a pepřem. Přilijeme šálek 12% smetany.

 

Necháme projit varem. Nalijeme do talíře. Každou porci zakápneme konopným olejem a zasypeme lžíci konopného semínka.